Ajankohtaista
   

Koti
   

Kalenteri
   

Yhteystiedot
   

Säännöt
   

Hinnasto
   

Leader
   
   
   
 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa Pyhäjokialueen Ilmailukerho ry:n kotisivuille

Pyhäjokialueen Ilmailukerho ry on perustettu vuonna 1971 edistämään toiminta-alueellaan siviili-ilmailua. Kerho toimii Haapaveden lentokentällä, missä kerho omistaa kaksi lentokonehallia, lämpöeristetyn parakin sekä lennonjohtokopin. Lentokentän omistaa Haapaveden kaupunki.

Kerhon historia on kunniakas ja sen puitteissa on harrastettu useita ilmailun lajeja. Nykyään kerhon toiminta käsittää ultrakevytlennon ja lentokoneiden säilytystilojen vuokrauksen. Kerholla on komposiittirakenteinen Zephyr 2000 C –ultrakevyt lentokone, jolla järjestetään ultra b –lupakirjakoulutusta yhteistyössä Raahen Ilmailijoiden kanssa. Lentokonetta vuokrataan kehon jäsenille, jotka voivat varata koneen käyttöönsä näillä kotisivuilla olevasta varauskalenterista. Lisäksi Haapaveden lentokentällä järjestetään purjelentoleirejä Raahen Ilmailijoiden toimesta. Leirien puitteissa annetaan purjelento-koulutusta.

Mikäli sinua kiinnostaa ultrakevyt- tai purjelento, niin ota ihmeessä yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää harrasteilmailusta ja mitä se sinulle voi tarjota.